Activitats 2012

- Presentacions de dos llibres molt recomanables (04/06/2012)
- PRESENTACIÓ "EMILI DARDER I CÀNAVES (1895 -1937)" (31/05/2012)
- Taula rodona: República es igualtat (24/04/2012)
- 14 DE FEBRER. COMMEMORACIÓ DE LA REPÚBLICA (11/04/2012)
- Conferència de Miquel Àngel Maria: ‘La crisi dels ressentits: una visió ètica de la crisi’ (16/03/2012)
- Conferència de Rafael Castelló: “Nacionalisme o nacionalismes? Estructura social i posicions nacionals al País Valencià, Catalunya i les Illes Balears” (09/03/2012)


Conferència de Rafael Castelló: “Nacionalisme o nacionalismes? Estructura social i posicions nacionals al País Valencià, Catalunya i les Illes Balears”

Dia: 9 de març de 2012
Hora: 19.00 hores
Lloc: Can Alcover-Espai de Cultura (carrer de Sant Alonso, 24, Palma)

Rafael Castelló va néixer a Carcaixent (País Valencià), l’any 1964. Actualment viu a Oliva.

És llicenciat en Ciències Econòmiques (especialitat Economia urbana i regional, 1986) per la Universitat de València. Es va doctorar en Sociologia (1999). És professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València des de 1989. Ha estat vicedegà d’Estudis i Innovació educativa de la Facultat de Ciències Socials des de 2006, càrrec que va deixar d’exercir el passat mes de febrer per assumir la direcció del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Aquest servei té com a missió “l’assoliment de l’ús normalitzat de la llengua pròpia, açò és, el desenvolupament de totes les seues funcions sociolingüístiques com a llengua de cultura moderna i del plurilingüisme dels membres de la comunitat universitària”.

És especialista en l’estudi de les identitats col·lectives, el nacionalisme i les actituds lingüístiques. Director del Màster en Sociologia i Antropologia de les Polítiques públiques des de 2009, es va doctorar amb una tesi sobre l’estructura social dels nacionalismes al País Valencià i Catalunya (investigació que s’ha publicat amb el títol El país com a argument. Nacionalismes al País Valencià i Catalunya).

També ha publicat diversos articles de recerca sobre sociologia política i sobre la situació social de la llengua catalana al País Valencià, com ara “Nacionalismes i actituds lingüístiques al País Valencià: una aproximació” (2001), entre d’altres. Ha estat membre destacat de l’equip que ha desenvolupat la recent investigació sobre ‘Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes’, publicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua el 2011.

Més enllà de la seva tasca acadèmica, ha col·laborat com a assessor extern del Bloc Nacionalista Valencià i de la Coalició Compromís.Cercador
Vols rebre informació